1 Duvar kağıdı ya da poster uygulamak üzere toz tutkal karışımınızı hazırlamak için 1 adet kova ve karıştırmak için de bir sopa ya da fırça kullanabilirsiniz.
2 Kovanın içini suyla doldurun. (Aldığınız toz tutkal paketinin arkasında kaç litre su ilave etmeniz gerektiği yazılıdır.)
3 Suyu sopa yardımıyla karıştırmaya başlayınca toz tutkalı dökmeye başlayın. Toz tutkalı kovaya dökerken sürekli karıştırmaya devam edin.
4Dökmeniz gereken tutkal bittikten sonra 1-2 dakika daha karıştırıp 5 dakika bekletirseniz tutkal kıvam almış olacaktır. (Tutkal çok koyu veya çok sıvı olmaması gerekiyor. Boza kıvamında olmalıdır.)
Duvar Kağıdı Uygulama
1 Duvar kağıdı uygulamak istediğiniz duvar yüksekliğinizi yerden tavana kadar ölçün.
2 Üzerine 10 cm pay ekleyerek duvar kağıdının ilk parçasını kesin. Makas ya da falçata ile kesim yapabilirsiniz.
3 Kestiğiniz ilk parçayı fırça yardımıyla tutkallamaya başlayın. Kuru yer kalmamasına dikkat etmeyi ve özellikle kenar bölgelerine daha fazla tutkal sürmeyi unutmayın.
4Tutkalladığınız duvar kağıdını alttan ve üstten tutkallı bölümleri birbirine değecek şekilde katlayın.
5Duvar kağıdının tutkalı çekmesi ve yumuşaması için 5 dakika kadar bu şekilde bekleyin.
6Hazır hale gelen ilk parça duvar kağıdını, katlarını yapıştırdıkça açacak şekilde tavandan başlayarak uygulayın. Alttan ve üstten pay vermeyi unutmayın.
7Yapıştırırken bir yandan fırça, nemli bez ya da ragle yardımıyla kağıdın ortasından sağa, sola ve aşağıya doğru çekerek havasını alın.
8Tüm parçayı yapıştırdıktan sonra falçata ya da makas kullanarak alttan ve üstten verdiğiniz fazlalığı kesin. Daha düz kesebilmeniz için ragle ya da cetvelden yardım alabilirsiniz.
9
İkinci parçaya geçmeden önce rulo halindeki duvar kağıdını ilk parçanın yanına koyarak desen eşleşmesi yapın. En üstten başladığınızda birkaç cm aşağı-yukarı kaydırarak deseni eşleştirebilirsiniz. Yine alttan pay vererek ikinci ve diğer parçaları kesebilir ve ilk parçadaki gibi uygulayabilirsiniz.
10Uygulama işlemi bittikten sonra eğer hava kabarcığı kaldıysa yapıştırırken yaptığınız gibi ragle ya da cam sileceği yardımıyla havayı en yakın kenarından dışarı doğru çekebilirsiniz.
11Dilerseniz uygulama işlemi bittikten sonra ek yerlerinin üzerinden geçebilirsiniz. Ek yeri rulosu, ek yerlerini sağlamlaştırmaya ve düzleştirmeye yarar. Eğer elinizde mevcut değilse nemli bir bezle biraz sert baskı yaparak da uygulayabilirsiniz.
12Tüm işlem tamamlandıktan sonra nemli bir bez ile duvar kağıdının yüzeyini silerek temizleyin.